+31 (0) 682791781

Crowd funding 100K!

 

De Kaasbar

Heerlijke Nederlandse ambachtelijke kaas en wereldse wijn combinaties, midden in de Pijp in Amsterdam en naast de Dom in Utrecht.

In februari 2020 openden wij onze eerste pop up locatie op het Marie Heinekenplein in Amsterdam, na overweldigende publiciteit op social media, de pers en bezoek aan onze kaasbar stonden we perplex.

We voelen het aan alles, dit concept moet de wereld over!  Jij kan ons hierbij helpen door onderdeel te worden van de grootste ‘Cheese Community’ van Nederland.

 

  • Mark Noe
  • CEO
  • Mede oprichter en CEO  van de kaasbar

  • Thierry Westland
  • CFO
  • Mede oprichter en CFO van de kaasbar.

 

  • Hademar Veldhuisen
  • COO
  • Mede oprichter en COO van de kaasbar.

 

Bij de kaasbar vind je 20 verschillende Nederlandse kazen op een lopende band.

Al onze kazen zijn met uiterste zorg geselecteerd van kleinschalige boeren door het hele land met een passie voor kaasmaken én met oog voor dier, mens en milieu. Al deze kaasjes worden gecombineerd met verrassende pairings en heerlijke bier en wijn combinaties. 

De eerste weken hebben wij enorm veel mensen blij kunnen maken met ons concept.  Wij hebben in de eerste 5 weken bijna elke dag vol geboekt. Tijdens de eerste lockdown hebben wij in 2 maanden tijd meer dan 1000 kaasplankjes bij mensen thuis kunnen bezorgen, het was hartverwarmend om te zien hoeveel Amsterdammers onze bar een warm hart toedragen. Nu de  Corona horeca lockdowns achter ons liggen, zien we weer hoe graag iedereen weer naar de kaasbar komt en boeken wij de weekenden weer volledig vol.

Ook dit hebben twee horeca ondernemers uit Utrecht gezien en wilde zo snel mogelijk de Kaasbar naar Utrecht halen. Wat betekent dat onze 2e vestiging ‘Kaasbar Utrecht’ inmiddels een feit is sinds September 2020 op de lijnmarkt midden in het centrum van Utrecht.

We merken dat ons concept enorm goed schaalbaar is en gaan op de korte termijn een 3e vestiging openen in Amsterdam. En openen wij onze 4e en 5e vestiging in Rotterdam en Haarlem. Daarna openen wij onze eerste vestiging in Antwerpen wat tevens onze 6e locatie is.

Wil jij onderdeel uitmaken van ons ambitieuze avontuur? Doe dan mee met de crowdfunding en word vriend van de Kaasbar.  Hoe en waarom we dit samen met jullie willen doen? Lees dan hieronder verder.

 

Wat drijft ons om De Kaasbar te laten groeien?

Het doel van de Kaasbar is om zoveel mogelijk kaas liefhebbers te laten ervaren dat Nederland op het gebied van kaas enorm veel kwaliteit en unieke kazen te bieden heeft. Wij varen mee op de trend van de opkomst van kleinschalige speciaal bieren en een steeds unieker en beter wijnassortiment. Wij willen onze gasten laten ervaren hoe een kaas/wijn combinatie je zintuigen kan strelen.

De Kaasbar werkt uitsluitend met kleinschalige Nederlandse boerderijen welke stuk voor stuk hun steentje willen bijdrage aan natuur, mens of milieu. Wij willen deze boeren een podium bieden wat zij verdienen. Wij werken onder andere samen met kaasboerderij Oudwijker uit Utrecht, Boerderij Koning, De Kruidenwei en Mathilde’s Kaas, met een totaal van 15 verschillende kaasmakers.

 

Wat maakt ons uniek?

Door middel van een lopende band midden op de bar wordt er een unieke ervaring neergezet. Onze gasten kunnen zelf bordjes kaas van de band afpakken. Aan elk bordje zit een muntje met een nummer welke correspondeert met ons menu zodat de gast kan zien welke kaas hij te proeven krijgt.

Dit maakt het concept super vrijblijvend, blijf lekker hangen tot in de late uurtjes of de kaasbar is een onderdeel van je culinaire avond door Amsterdam.

Ons menu is samengesteld in 5 categorieën van mild naar sterk, iedereen kan zo zelf naar eigen smaak kiezen hoe zijn avond culinair verloopt. Al onze kazen zijn gecombineerd met 2 kleine gerechtjes welke op zichzelf staand prachtige en heerlijke bordjes zijn. Daarnaast bieden wij wijn of bier suggesties bij elke kaas welke met uiterste zorg zijn gecombineerd door ons team in samenwerking specialisten. 

Een deel van onze selectie is te bestellen in onze webshop.

 

Wat vinden onze gasten?

‘’Op donderdag 4 juni heerlijk gegeten met mijn beste vriend en vriendin! Aan de bar gezeten, en een fijne avond gehad. Super gezellig personeel met verstand van zaken. Wij weten niks van kaas, en ook niet van wijn, maar voelden ons onwijs welkom op deze gezellige plek. Als je gek bent op kaas en op gezelligheid: een must visit!’’

‘’Uitmuntende service!

Een verrassend assortiment aan kazen en bijpassende wijnen. De werknemers hadden veel kennis van de aangeboden producten en over wat met wat te combineren viel.’’

’Origineel concept voor kaasliefhebbers

Een feest voor kaas (en wijn) liefhebbers. Heerlijke kazen op mooie wijze gepresenteerd. Lekker voor bij de borrel of om hier je dessert te nuttigen. Een absolute aanrader!’’

‘’Must visit

When you’re in Amsterdam! Selection of the best Dutch Cheeses, combined with hand-picked selected wines, and the service is super :)) something special’’

 

Wie zijn wij?

filmpje van ons 

Kaas stroomt door de aderen van Thierry en Mark. Al vanaf jongs af aan staan zij midden in de kaaswereld. Op 13 jarige leeftijd stonden zij, zij-aan-zij in het kaaspakhuis van de vader van Mark kazen te plastieken.

Na het afronden van studies op latere leeftijd is Mark het bedrijf van zijn vader gaan versterken. Thierry is ook opgegroeid met het kaas ondernemerschap vanuit het familiebedrijf ‘Westland Kaas’. Met deze ondernemersgeest is hij de Old Amsterdam Cheese Stores begonnen in het hart van Amsterdam. Ook hier stonden Mark en Thierry samen in de winkel kaas te verkopen.

Nu enkele jaren later is de passie van kaas nog steeds erg groot en bedachten Mark en Thierry een uniek horeca concept. Met de kaas-groothandel kennis van Mark en de ervaring met het opzetten van kaaswinkels mistten zij alleen nog horeca ervaring.

Hier kwam Hademar in beeld, Mark en Hademar waren al jaren bevriend, en om het horeca stuk perfect uit te werken heeft Mark Hademar gevraagd om de kaas ondernemers te helpen. Hademar is als jonge gast begonnen in de spoelkeuken en is jarenlang bedrijfsleider geweest bij Strandtent Barbarossa in Scheveningen. Het team was compleet om de kaasbar te lanceren.

 

Ons team

Ons team heeft passie voor kaas. Een jong team wat als een (kaas) blok achter ons concept staat en je alles kan vertellen over wat Nederland te bieden heeft op het gebied van kaas.

 

hier groeps foto

 

Onze plannen

Het laten groeien van De Kaasbar in grote steden. Onze 3e vestiging in Amsterdam en vestigingen op de volgende locaties; Haarlem, Rotterdam en Antwerpen, wat een totaal maakt van 6 vestigingen op de middellange termijn.

Per vestiging hebben wij gemiddeld 150.000 euro nodig. Wat maakt dat wij een totaal nodig hebben van 600.000 euro om onze droom te realiseren.

In deze eerste investeringsronde hebben wij 100.000 euro nodig om de derde vestiging te openen binnen ons groei-plan, de andere 50.000 euro investeren wij zelf. Deze vestiging zal in Amsterdam zijn, en wij hebben op dit moment een geschikte locatie gevonden.

Begin volgend jaar gaan we verder naar stap 2 en openen wij onze 4e, 5e en 6e vestiging. 

 

Waarom investeren in ons concept? 

Wij zouden het super tof vinden om onze groei samen met mede kaasfans te kunnen realiseren, door vriend te worden van De Kaasbar word je onderdeel van onze ‘Cheese-Community’. Wij organiseren terugkerende Kaas en Wijn avonden om van elkaar te leren en om De Kaasbar op een gewenste en duurzame manier te laten groeien. Ook ben jij de eerste die samples ontvangt als er nieuwe kazen worden geïntroduceerd.

Daarnaast ontvang je een 3% rendement per jaar op je lening en zal je als eerste op de hoogte gehouden worden van nieuwe kansen binnen onze onderneming.  Je lening zal linear afgelost worden binnen 10 jaar.

Investeer je bij ons? Super leuk, dan ontvang je 3% rendement op je lening, ook ben jij de eerste die de kans heeft om te participeren in de vorm van aandelen mocht deze kans zich voordoen.

  • Vanaf 500 euro ontvang je de kaasbar original linnen tote bag
  • Investeer je meer dan €1000 dan ontvang je van ons een heerlijk kaas/wijn pakket t.w.v. €29.50, en ben je de eerste die samples ontvangt van nieuwe kazen.
  • Meer dan €5000; Wij nodigen je ook uit voor onze terug kerende kaas/wijn avonden voor vrienden van de kaasbar.
  • Meer dan €10.000 Een extra rente van 1% in waarde van kaas en/of wijn. En kan voor jij voor niks elke zondag naar onze legendarische all you can eat cheese avond.

Check ons ook op instagram Amsterdam, Utrecht . Met een totaal van 7.000 volgers